Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Η Πρόληψη Πυρκαγιών στο επίκεντρο της σύσκεψης του Σ.Ν.Ο.

Συνεδρίασε χθες 13 Απριλίου 2010, στην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας, το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο με σκοπό να συζητηθεί ο συντονισμός των Δημοσίων Υπηρεσιών, της Αυτοδιοίκησης και των εθελοντικών οργανώσεων για την πρόληψη των πυρκαγιών ενόψει καλοκαιριού.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Καρδίτσας κ Φώτης Αλεξάκος, ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου, αντινομάρχες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δημάρχων καθώς και οι εκπρόσωποι υπηρεσιών, σωμάτων ασφαλείας και εθελοντικών οργανώσεων.


Ο Πρόεδρος του ΣΝΟ κ. Φώτης Αλεξάκος, αφού χαιρέτισε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπήρξε με όλους τους εμπλεκομένους φορείς τα τελευταία χρόνια, η οποία ελπίζει να συνεχισθεί και κατά τη φετινή χρονιά. Έδωσε έμφαση στους εθελοντές για τις περιπολίες καθώς και στην κοινή προσπάθεια Νομαρχίας, Δήμων, Δασαρχείων για διάνοιξη αγροτικού δικτύου. Τόνισε ότι επιβάλλεται να υπάρχει έγκαιρη εφαρμογή μέτρων και ότι πιστεύει ότι και φέτος θα υπάρχουν τα ίδια καλά αποτελέσματα όπως και τις προηγούμενες χρονιές.
Ο Προϊστάμενος της Π.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Τσόφας, κατά την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πρέπει να λάβουν οι Δήμοι σχετικά με την παύση της λειτουργίας των χωματερών και να προσδιορισθεί η συμμετοχή των εθελοντών στην επιτήρηση των δασών.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Διοικητής Π.Υ. κ Πούλιος ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης βυτιοφόρων εκτός από τα οχήματα της πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών κατά τους θερινούς μήνες και τόνισε την έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα οδηγών.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι που αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία που υπήρξε κατά τα προηγούμενα χρόνια και ζήτησαν αύξηση των πιστώσεων που είναι απαραίτητες για να την υλοποίηση των απαιτούμενων δράσεων πρόληψης. Ζήτησαν επίσης την συμπαράσταση του Δασαρχείου για την εξασφάλιση υλικού διάστρωσης δασικών- αγροτικών δρόμων που έπαθαν ζημιές από τις πολλές βροχοπτώσεις.