Τρίτη, Μάρτιος 19, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

13o Aegean VHF Contest 5-6 Jul 14

Το Contest θα διεξαχθεί και φέτος το πρώτο Σαββατοκύριακο Ιουλίου 2014 ( 5 & 6 Ιουλίου ).

Το 48ωρης διάρκειας Contest αρχίζει στις 00:01 UTC του Σαββάτου και τελειώνει στις 23:59 UTC της Κυριακής.

2014-07-05-13o-VHF-Conterst

 

 

Πληροφορίες στο   www.aegeanDXgroup.gr  καθώς και

                      στα τεύχη --> -->  Μαΐου  & Ιουνίου 2014 του 5-9 report   www.5-9report.gr.

1 --> Οι συχνότητες

2 --> Οι κανονισμοί

3 --> Σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς

4 --> Οδηγίες για την συμμετοχή σας

5 --> Τεχνικές επικοινωνίας

6 --> Το Locator System της IARU (QTH Locator)

7 --> Το λογισμικό για το AEGEAN Contest

8 --> Υπαίθριοι σταθμοί στο AEGEAN Contest

9 --> "Τρέξτε" το AEGEAN Contest με ένα Walkie Talkie

.............

ΧΡΗΣΙΜΕΣ Ο∆ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ

13ο AEGEANVHFCONTEST 5-6 Ιουλίου 2014

Θα είμαστε όλοι εκεί !!

Ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό από οποιοδήποτε σημείο. Το Aegean VHF contest δεν είναι FieldContest.

Πρώτα από όλα διαβάστε προσεκτικά τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Στην περίπτωση που µία ομάδα θα κάνει εκπομπή σε πολλές µπάντες τότε χρειαζόμαστε ξεχωριστό logbook για κάθε µπάντα µε ξεχωριστή αρίθμηση.

Το µόνο που χρειάζεται σε κάθε επαφή σας είναι να δίνετε RST (report) + SN (αύξοντα αριθμό επαφής ξεκινώντας από το 001) + QTH LOCATOR.

Στο ημερολόγιο σας θα πρέπει ΟΠΩΣ∆ΗΠΟΤΕ να αναγράφετε την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΩΡΑ UTC , και το MODE κάθε επαφής. Επίσης θα πρέπει να αναγράφετε σε ποια κατηγορία έχετε λάβει μέρος και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας οπωσδήποτε.

Το ημερολόγιο σας πρέπει να είναι σε ηλεκτρονική μορφή.

Το ημερολόγιο που υποστηρίζει το AEGEAN VHF CONTEST είναι το ημερολόγιο που χρησιμοποιεί το 90% σχεδόν των ευρωπαίων στα VHF contest και είναι το VUSC 4 WIN. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση από εδώhttp://www.ok2kkw.com/vusc/vusc4win/vusc-en_soubory/vusc_setup_en.exe

Μόλις κατεβάσετε το πρόγραμμα και το τρέξετε επιλέγετε στο παράθυρο QUICK RESTART την επιλογή ΝΟ. Έπειτα ξεκινάει το πρόγραμμα και επιλέγετε contest > new > AEG contest και γράφετε το contestname (AEGEAN) το χαρακτηριστικό σας και το locator. Το πρόγραμμα είναι έτοιμο. Στο τέλος του contest πατάτε contest >saveas και δημιουργείτε ένα αρχείο τύπου DIX για παράδειγμα SV8CYV.DIX. Αυτό το αρχείο θέλουμε να µας στείλετε.

Σε άλλη διαφορετική ηλεκτρονική μορφή το αρχείο μπορεί να είναι ADIF, CABRILLO.

Επίσης μπορείτε να καταχωρίσετε τις επαφές σας σε EXCEL ή WORD.

Εάν κρατήσετε χειρόγραφο ημερολόγιο παρακαλούμε μεταφέρατε το σε Word ή Excel και στείλτε µας αυτό το αρχείο. Τα χειρόγραφα καθυστερούν πάρα πολύ την διαδικασία διασταύρωσης και βαθμολογίας.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού όσοι σταθμοί επιθυμούν να λάβουν μέρος στην κατάταξη θα πρέπει να στείλουν αντίγραφο του ημερολογίου τους στον contestmanager είτε µέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο έως την Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014.

Παρακαλώ στο email γράψτε και ένα τηλέφωνο σας για να επικοινωνήσουμε σε περίπτωση που χρειαστεί.

Όταν θα στείλετε το αντίγραφο µέσω email θα παραλάβετε άμεσα αυτοματοποιημένη απάντηση ότι το αντίγραφο σας έχει ληφθεί κανονικά.

ΕΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΛΑΒΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ Η ΔΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας µε τον contestmanager είναι

ΣΤΑΘΕΡΟ : 2467042226

KΙΝΗΤΟ: 6972858742

FAX: 2467044152

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ !!

........

Στο τεύχος Ιουνίου του 5-9 Report θα υπάρξουν αναλυτικά άρθρα οδηγιών

γύρω από το Aegean VHF Contest.

73 de SV2DCD Aegean VHF contest manager

Λεωνίδας Φίσκας    sv8dcd@yahoo.com

Aegean VHF Contest 2013. Πέρας...

Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου, διεξήχθη ο 12ος ετήσιος διαγωνισμός Aegean VHF Contest που διοργανώνεται κάθε χρόνο με ευθύνη των μελών του AEGEANDXGROUP με ελεύθερη συμμετοχή συλλόγων και φυσικά πολλών ραδιοερασιτεχνών από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας. Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, έλαβε μέρος με το διακριτικό του συλλόγου SZ4KRD.

Το Aegean VHF Contest, είναι το σημείο συνάντησης όλων των Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών που ανεξάρτητα από κατηγορία και εμπειρία μπαίνουν μαζί στην «αρένα» του ευγενούς ανταγωνισμού στην οποία δείχνουν, αλλά και δοκιμάζουν τις ραδιοερασιτεχνικές ικανότητες και δεξιότητες που έχουν. Στο AEGEAN contest σε συνθήκες «μάχης» ο κάθε ραδιοερασιτέχνης μπορεί να δοκιμάσει τον εξοπλισμό του. Πομποδέκτες, ενισχυτές και προενισχυτές, κεραίες και τεχνικές, δοκιμάζονται και αξιολογούνται σε πραγματικές  συνθήκες.

Το Aegean VHF contest είναι ένας διαγωνισμός διακριτός και αποδεκτός, όχι μόνο στο στενό Ελλαδικό χώρο, αλλά σταδιακά και στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο. Σκοπός του είναι να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότεροι νέοι, αλλά και παλιοί ραδιοερασιτέχνες, από το δυνατόν περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, από συλλόγους ή ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι, σε μια κοινή Ελληνική ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα.

Για να μπορέσει να γίνει αυτό όμως και οι σταθμοί να έχουν την καλύτερη δυνατή, αλλά και πιο μακρινή επικοινωνία με άλλους σταθμούς, θα πρέπει να εκπέμπουν από ψηλά σημεία, ώστε το σήμα τους να φτάσει στα μακρινότερα σημεία του Ελλαδικού, αλλά και του Ευρωπαϊκού χώρου. Για το λόγο αυτό είναι αναγκασμένοι να λειτουργήσουν στην ύπαιθρο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μακριά από τις μόνιμες εγκαταστάσεις τους, τις κεραίες τους και την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, η Ραδιολέσχη Καρδίτσας επέλεξε να εκπέμψει από την κορυφή «Σβόνι» στα 2.039 μέτρα, ή αν αυτό δεν ήταν εφικτό από κάποια άλλη ψηλή γειτονική κορυφή. Έτσι λοιπόν το μεσημέρι του Σαββάτου 6-7-2013 ξεκινά η πρώτη ομάδα του συλλόγου για να εγκατασταθεί στο επιλεγμένο σημείο. Έπειτα από μια όμορφη διαδρομή φτάνει στον οικισμό Καμάρια του Ν. Ευρυτανίας, προκειμένου να ξεκινήσει την  ανάβαση στην κορυφή «Σβόνι» που δεσπόζει πάνω από τον οικισμό. Δυστυχώς ο ισχυρός αέρας και η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα, τους ανάγκασε να εγκατασταθούν στο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου, πάνω από τον οικισμό στα 1.526 μέτρα και να εκπέμψουν από το σημείο αυτό.

Το πρωί της Κυριακής αναχωρεί και η δεύτερη ομάδα από τη Καρδίτσα με σκοπό να ενισχύσει την πρώτη. Επιχειρούμε να πλησιάσουμε την κορυφή, αλλά πάλι ο ισχυρός αέρας δεν είναι σύμμαχος. Αποφασίζεται να παραμείνουμε χαμηλότερα στα 1.870 μέτρα, κοντά στη κορυφή «Καρνόπι» και να στήσουμε τους ασυρμάτους μέσα στο αυτοκίνητο. Αφού έγινε εφικτή η εκπομπή και η επικοινωνία με συναδέλφους σε άλλα σημεία του Ελλαδικού χώρου, μετά από λίγη ώρα ο αέρας δυνάμωσε και οι ριπές του καθιστούσαν αδύνατη τη στήριξη και συγκράτηση της κεραίας, η οποία έμοιαζε με φτερό στον άνεμο. Επιστρέφουμε λοιπόν στο χώρο που είχε εγκατασταθεί η πρώτη ομάδα, πάνω από τον οικισμό Καμάρια και συνεχίζουμε από εκεί την επικοινωνία.

Μετά το μεσημέρι και αφού είχε ήδη πραγματοποιηθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός επικοινωνιών με διάφορα σημεία της Ελλάδας, η ομάδα αναχωρεί για την επιστροφή στην Καρδίτσα και ανανεώνει το ραντεβού της για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου 2014, οπότε θα πραγματοποιηθεί το 13οAEGEAN VHF CONTEST.

Τις ομάδες αποτελούσαν οι παρακάτω: SV4GDE Δημήτρης, SV4DDM Σπύρος, SV4GEG Παναγιώτης, SV4LBS Χριστόφορος, SV4FVR Ελένη, SV4IMA Σπύρος, SY4AIO Σωτήρης, SY4AIP Φωτεινή, SY4AIM Αλέξανδρος, SY4AIL Κώστας, SY4AII Θανάσης και SY4AIF Λάμπρος.

12o Aegean VHF Contest

Το Contest θα διεξαχθεί και φέτος το πρώτο Σαββατοκύριακο Ιουλίου 2013 ( 6 & 7 Ιουλίου ).

Το 48ωρης διάρκειας Contest αρχίζει στις 00:01 UTC του Σαββάτου και τελειώνει στις 23:59 UTC της Κυριακής.

AegeanVHFContest2013

 

Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας , callsign sz4krd,  θα εκπέμψει  από την θέση « Καμάρια Ευρυτανίας» , locator KM09ud.

Πληροφορίες στο   www.aegeanDXgroup.gr  καθώς και στα τεύχη  Μαΐου  & Ιουνίου 2013 του

5-9 report   www.5-9report.gr.

Aegean VHF Contest 2012

 

Το AEGEAN VHF CONTEST, ο ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός που με την ευθύνη των μελών του AEGEAN DX GROUP, έχει καταστεί θεσμός στη χώρα μας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, έχει 48ωρη διάρκεια και αφορά στην ενεργοποίηση των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου σε ατομικό ή σε συλλογικό επίπεδο και την μεταξύ τους επικοινωνία στην ζώνη των V.H.F. (6 και 2 μέτρα) και UHF (70 cm) με σκοπό την επίτευξη πολλών επαφών και την κάλυψη μακρινών αποστάσεων για την επίτευξη της μεγαλύτερης κατά το δυνατό βαθμολογίας (σκορ) ανά κατηγορία.

Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας όλη την τελευταία εβδομάδα εργάζονταν πάνω στις τελευταίες λεπτομέρειες για την συμμετοχή της από τη θέση της κορυφής «ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ», σε υψόμετρο 1.600 μ. και στο locator KM09UG. Το διακριτικό της θα ακουγόταν μόνον την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 λόγω άλλων υποχρεώσεων των μελλών. Ξημερώματα, τέσσερις ομάδες της Ραδιολέσχης με συνολικά 9 ραδιοερασιτέχνες βρέθηκαν πάνω στα βουνά και με συντονισμένες κινήσεις διαμόρφωσαν το σκηνικό για την ομάδα του SZ4KRD.

Μετά την εγκατάσταση των κεραιών και την τροφοδότηση των πομποδεκτών από την βενζινογεννήτρια ήλθε και η πρώτη επαφή στα 2 μέτρα σε SSB με τον YM3KC από την Σμύρνη στις 05:50 UTC. Ακολούθησαν επαφές από την Βουλγαρία, Λαμία, Κίσσαβο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Σκύρο, Καστοριά, Καβάλα, Θάσο, Κοζάνη, Πάτρα, Κόρινθο, Παρνασσό, Τρίκαλα, Λάρισα και Σύνορα με FYROM.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς για την συμμετοχή τους και το δυναμικό παρόν στο AEGEAN VHF CONTEST 2012.

Πολλά 73 σε όλους ……. ! ! ! ! !

Η ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗ ΣΤΟ "AEGEAN VHF CONTEST 2011"

Το AEGEAN VHF CONTEST, ο ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός που με την ευθύνη των μελών του AEGEAN DX GROUP, έχει καταστεί θεσμός στη χώρα μας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, έχει 48ωρη διάρκεια και αφορά στην ενεργοποίηση των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου σε ατομικό ή σε συλλογικό επίπεδο και την μεταξύ τους επικοινωνία στην ζώνη των V.H.F. (6 και 2 μέτρα) και UHF (70 cm) με σκοπό την επίτευξη πολλών επαφών και την κάλυψη μακρινών αποστάσεων για την επίτευξη της μεγαλύτερης κατά το δυνατό βαθμολογίας (σκορ) ανά κατηγορία.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας όλη την τελευταία εβδομάδα εργάζονταν πάνω στις τελευταίες λεπτομέριες για την συμμετοχή της από τη θέση του πυροφυλάκειου της «ΚΑΖΑΡΜΑΣ», σε υψόμετρο 1.977 μ. και στο locator KM09ΤΗ. Το διακριτικό της θα ακουγόταν μόνον την Κυριακή 3 ιουλίου 2011 λόγω της συμμετοχή της και στον 6ο αγώνα Δολώπων το Σάββατο. Ξημερώματα της κυριακής δυο ομάδες της Ραδιολέσχης βρέθηκαν πάνω στα βουνά, η μία για επισκευές στον επαναλύπτη RU4 στο όρος βουτσικάκι και η άλλη καθ΄οδόν για το πυροφυλάκειο της " ΚΑΖΑΡΜΑΣ".

Περισσότερα...