Τρίτη, Μάρτιος 19, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Άσκηση Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς Π.Υ. Καρδίτσας

Σώθηκε ‘’στο παρά πέντε ΄΄ το Τσαρδάκι ..!!!  
Αυτό ήταν το σενάριο της χθεσινής άσκησης ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας.

13 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα και ομάδες εθελοντών "ρίχτηκαν" από το πρώτο λεπτό στη μάχη με την..... υποτιθέμενη φωτιά. 
Η εκδήλωση πυρκαγιάς στο Τσαρδάκι ήταν το σενάριο της χθεσινής άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας. Η άσκηση είχε την ονομασία "ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2010", ενώ πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σε διαφορετικές περιοχές της Θεσσαλίας και γίνεται με στόχο την υπενθύμιση υφιστάμενων διαδικασιών, τη βελτίωση συντονισμού, την επικαιροποίηση των διαθέσιμων μέσων πυρόσβεσης, τον έλεγχο και την κωδικοποίηση των ενεργειών, τον εντοπισμό τυχόν αδυναμιών ή ελλείψεων.
Όλα αυτά βεβαίως συνιστούν στην όσο το δυνατόν πληρέστερη προετοιμασία της Πυροσβεστικής για την αντιπυρική περίοδο.

Περισσότερα...

Άσκηση Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς στον Παλαμά

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2009 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλαμά για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε βιομηχανικό χώρο. Η άσκηση έλαβε χώρα στο εκκοκκιστήριο της εταιρείας «Εκκοκκιστήρια Σερβωτών ΑΕΒΕ», στην είσοδο της πόλης του Παλαμά.
Σύμφωνα με το σενάριο στην παραπάνω βιομηχανία εξερράγη πυρκαγιά που κινητοποίησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλαμά. Λόγω της έκτασης της φωτιάς και της επικινδυνότητας της κατάστασης εξαιτίας των υλικών που καίγονταν (βαμβάκι) απαιτήθηκε ενίσχυση των δυνάμεων με οχήματα και άνδρες από τις όμορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Καρδίτσας, Μουζακίου και Σοφάδων.

Το συντονισμό των δυνάμεων ανέλαβε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας κ. Αντώνιος Πούλιος που προσήλθε στο χώρο ενώ την άσκηση επέβλεπε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Γάτος.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, ως πιστοποιημένη Εθελοντική Οργάνωση ενταγμένη στο ΣΝΟ Καρδίτσας συμμετείχε στην άσκηση με πέντε (5) εθελοντές, την Κινητή Μονάδα Επικοινωνιών του συλλόγου και μία (1) φορητή μονάδα επικοινωνιών, με σκοπό να παράσχει εναλλακτική τηλεπικοινωνιακή κάλυψη στις δυνάμεις πυρόσβεσης σε περίπτωση προβλήματος την ίδιων μέσων επικοινωνίας.

Άσκηση Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς Π.Υ. Καρδίτσας

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2008 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε βιομηχανικό χώρο. Η άσκηση έλαβε χώρα στην βιοτεχνία ξυλείας στέγης των Αφών Πασχάλη στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καρδίτσας Μουζακίου. Σύμφωνα με το σενάριο στη παραπάνω βιοτεχνία εξερράγη πυρκαγιά που κινητοποίησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας.

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης εξαιτίας των υλικών που καίγονταν (ξυλεία) απαιτήθηκε ενίσχυση των δυνάμεων με οχήματα από τις όμορες υπηρεσίες Μουζακίου,Παλαμά και Σοφάδων. Το συντονισμό των δυνάμεων είχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας κ. Αντώνιος Πούλιος ενώ παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Παναγιώτης Γάτος. Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, ως πιστοποιημένη Εθελοντική Οργάνωση συμμετείχε στην άσκηση με οκτώ (8) εθελοντές, την Κινητή Μονάδα Επικοινωνιών του συλλόγου και μία (1) φορητή μονάδα επικοινωνιών, με σκοπό να παράσχει εναλλακτική τηλεπικοινωνιακή κάλυψη στις δυνάμεις πυρόσβεσης σε περίπτωση προβλήματος την ίδιων μέσων επικοινωνίας.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008 εργαστήριο με θέμα τη «Μεταφορά επικίνδυνων φορτίων και πρόληψη ατυχημάτων». Το εργαστήριο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βελτιστοποίησης Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Περισσότερα...