Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

1o_XTERRA_2013

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το πρώτο XTERRA GREECE θα πραγματοποιηθεί στη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα στις 15 Ιουνίου 2013.

Το XTERRA αποτελεί την κορυφαία αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως στο ορεινό τρίαθλο και τα αθλήματα εκτός-δρόμου.

Το XTERRA συνδυάζει το κολύμπι με ορεινή ποδηλασία και ορεινό τρέξιμο. Οι τυπικές αποστάσεις είναι 1.5χλμ κολύμπι, 30χλμ ποδήλατο βουνού και 10χλμ ορεινό τρέξιμο. Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές να τερματίζουν σε περίπου δύο ώρες και 30 λεπτά. Γενικά, το κολύμπι αποτελεί το 10% του συνολικού χρόνου του αγώνα, το ποδήλατο βουνού το 65%, και το τρέξιμο το 25%.

Εμπνευστής και δημιουργός του αγωνίσματος είναι η TEAM Unlimited LLC, μία εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών γεγονότων και event με έδρα την Χαβάη.

Όλα ξεκίνησαν με τον πρώτο αγώνα το 1996 στο Maui.

Σήμερα, αγώνες διεξάγονται σε περισσότερες από 17 χώρες σε όλο τον κόσμο (World Tour), μεταξύ των οποίων οκτώ στην Ευρώπη (European Tour).

Όλες οι διοργανώσεις δίνουν την δυνατότητα στους αθλητές με τις κορυφαίες επιδόσεις στην ηλικιακή τους κατηγορία, να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA που διεξάγεται κάθε χρόνο στο τέλος Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης.

Παρά το γεγονός ότι μερικοί από τους καλύτερους τριαθλητές, ορεινούς ποδηλάτες, δρομείς και αθλητές περιπέτειας από όλο τον κόσμο αγωνίζονται στο XTERRA κάθε χρόνο, οι αγώνες XTERRA δεν είναι μόνο γι αυτούς. Είναι για όλους! Το XTERRA είναι ταυτισμένο με την ιδέα της παρέας, της συντροφικότητας, της περιπέτειας, και της προώθησης ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής.

Το σύνθημα του XTERRA είναι "Ζήσε Περισσότερα" (Live More) ενθαρρύνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και φύλων, να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν, να χαρούν τη συμμετοχή, να εξερευνήσουν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να παραμείνουν ενεργοί με τον αθλητισμό, να διασκεδάσουν!

Ο Ελληνικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 από 11.00 μέχρι 17.00 στην λίμνη Πλαστήρα και συγκεκριμένα στην περιοχή από τα Καλύβια Πεζούλας μέχρι το Νεοχώρι με αφετηρία το γήπεδο στα Καλύβια Πεζούλας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η οποία είναι συνδιοργανωτής του αγώνα, ζήτησε από τη Ραδιολέσχη Καρδίτσας, την επικοινωνιακή κάλυψη του αγώνα για την ασφάλεια των αθλητών που συμμετέχουν αφενός, αλλά και την παροχή ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο, στους διοργανωτές για τα συμβάντα κατά μήκος της διαδρομής αφετέρου, συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας αποδέχτηκε το αίτημα και έτσι το Σάββατο 15 Ιουνίου θα βρίσκεται στην περιοχή, με όλα τα απαραίτητα επικοινωνιακά και μεταφορικά μέσα, αλλά και ικανό αριθμό μελών, ώστε να παράσχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για το καλό του τόπου μας.

Δραστηριότητες σαν και αυτή πιστεύουμε ότι βοηθούν και προβάλουν τον τόπο μας, προσελκύοντας νέους επισκέπτες.

Περισσότερες πληροφορίες, χάρτες των διαδρομών, διαμονή και το πλήρες πρόγραμμα του αγώνα στη σελίδα των διοργανωτών: