Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ - ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΙΛΙΑΣ

friktories 1sΑναβίωση των αρχαιοελληνικών δικτύων τηλεπικοινωνίας (Φρυκτωριών) από ραδιοερασιτέχνες.

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2008 ραδιοερασιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα θα συνδέσουν τηλεπικοινωνιακά την Τροία με τις Μυκήνες μέσω ραδιοερασιτεχνικών ασυρμάτων.

  Από τις ίδιες εκείνες τις κορυφές των βουνών, που στην αρχαία Ελληνική Γραμματεία αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν την είδηση του τέλους του Τρωικού πολέμου με χρήση φωτεινών σημάτων, από κορυφή σε κορυφή μέχρι τις Μυκήνες, οι ραδιοερασιτέχνες θα μεταδώσουν μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών, κάνοντας γνωστό στην ευρύτερη κοινωνία τον ραδιοερασιτεχνισμό ως μέσο προαγωγής αξιών που στηρίζουν διαχρονικά τον πολιτισμό μας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών με την ευκαιρία των πενήντα χρόνων από την ίδρυσή της (1958-2008) και θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων ραδιοερασιτεχνών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.raag.org/fryktories.htm


friktories DSCF1949 2s Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας θα συμμετάσχει συλλογικά με το διακριτικό SZ4KRD/Ρ (συνθήκες φορητού σταθμού) κατασκηνώνοντας στην ύπαιθρο στην βουνοκορφή " Καζάρμα" ή "Ζυγουρολίβαδο" (υψόμετρο 1977 μέτρα και Locator KM09TH) της οροσειράς των Αγράφων με θέα την πανέμορφη λίμνη Ν. Πλαστήρα.