Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ασκήσεις Διάφορες

Διάφορες ασκήσεις που λάβαμε μέρος ή άλλων συλλόγων-οργανώσεων

SX5C Dx-pedition ΣΤΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ

Stroggili Megistis s Ο φάρος ονομάζεται Υψηλή και είναι ο κωδικός του είναι στο WLOTA: L-0237 & στο ARLHS: GRE-123. Έχει ύψος 9 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 85 μέτρα. Θα είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται ο φάρος και η βραχονησίδα για ραδιοερασιτεχνικούς σκοπούς.

Περισσότερα...

ΟΙ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ

Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε την Κυριακή 13 Ιουλίου 2008 από τον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας μέσω των ενδιάμεσων “φρυκτωρών” - σταθμών στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Ήταν το αποτέλεσμα μίας καλά συντονισμένης προσπάθειας μιας ομάδας ραδιοερασιτεχνών από την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών υπό την επιμέλεια του γνωστού “Διομήδη” που μετά από την σύλληψη της ιδέας , οργάνωσε και υλοποίησε το φιλόδοξο αυτό σχέδιο με την ενεργό συμμετοχή αρκετών Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της χώρας μας σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τους αντίστοιχους σταθμούς από την Τουρκία .

Περισσότερα...

ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ - ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΙΛΙΑΣ

friktories 1sΑναβίωση των αρχαιοελληνικών δικτύων τηλεπικοινωνίας (Φρυκτωριών) από ραδιοερασιτέχνες.

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2008 ραδιοερασιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα θα συνδέσουν τηλεπικοινωνιακά την Τροία με τις Μυκήνες μέσω ραδιοερασιτεχνικών ασυρμάτων.

  Από τις ίδιες εκείνες τις κορυφές των βουνών, που στην αρχαία Ελληνική Γραμματεία αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν την είδηση του τέλους του Τρωικού πολέμου με χρήση φωτεινών σημάτων, από κορυφή σε κορυφή μέχρι τις Μυκήνες, οι ραδιοερασιτέχνες θα μεταδώσουν μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών, κάνοντας γνωστό στην ευρύτερη κοινωνία τον ραδιοερασιτεχνισμό ως μέσο προαγωγής αξιών που στηρίζουν διαχρονικά τον πολιτισμό μας.

Περισσότερα...

SY4LH - Trikeri Lighthouse Activation (ARLHS GRE-128)

trikeri s Οι παρακάτω Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες:

SV4AAQ Δημήτρης SV4AFY Κατερίνα
SV4FFF Κώστας SV4FFK Θανάσης
SV4FFL Κώστας SV4JYI Παναγιώτης
SV4LAX Γιώργος

θα ενεργοποιήσουν τον Φάρο Τρίκερι με αριθμό αναγνώρισης ARLHS GRE-128.

Περισσότερα...