Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δασοπροστασία από Ο.Ε.Α. Ραδιολέσχης. Περιπολίες Πρόληψης Πυρκαγιών

Η  Ραδιολέσχη Καρδίτσας, πιστοποιημένη εθελοντική οργάνωση του νομού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό για το έτος 2007, περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, την οργάνωση και διενέργεια περιπολιών δασοπροστασίας με αντικειμενικό σκοπό την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νομό Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.
Συγκεκριμένα οι περιπολίες ξεκίνησαν και διεξάγονται τις ημέρες....

 
με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς και τις αργίες της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου στο διάστημα από 15 / 5 / 2007 έως 30 / 9 / 2007 από εθελοντές Ραδιοερασιτέχνες που συγκροτούν τις ομάδες δασοπροστασίας της Ραδιολέσχης Καρδίτσας.
Οι περιοχές που επιτηρούνται είναι μεγάλα τμήματα της δασικής έκτασης στην περίμετρο της γραφικότατης λίμνης Ν. Πλαστήρα και της λίμνης του Σμοκόβου.
Οι ομάδες των εθελοντών μας κινούνται με ίδια μέσα, είναι εφοδιασμένες με φορητούς και mobile ασυρμάτους και κινητά τηλέφωνα, καταγράφουν τις ύποπτες ενέργειες στην δασική ζώνη, ενημερώνουν τους εκδρομείς και τους επισκέπτες για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς από άστοχες ενέργειες και όταν διαπιστώνουν κάτι σχετικό ή την εκδήλωση πυρκαγιάς αναφέρουν αμέσως στο επιχειρησιακό κέντρο της Π. Υ. Καρδίτσας.