Τρίτη, Μάρτιος 19, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

2ος Βαλκανικός διαγων. HF 15/2/2015

Κανονισμοί
 
1. Διοργανωτής: Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.)
Οι υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την διοργάνωση του διαγωνισμού το 2016.
2. Συμμετέχοντες: Ραδιοερασιτέχνες από τις Βαλκανικές χώρες των οποίων οι Εθνικές Ενώσεις είναι μέλη της IARU*, με διακριτικά των οποίων το πρόθεμα  ξεκινά από (με αλφαβητική σειρά): 4O, 5B, 9A, C4, E7, ER, H2, J4, LZ, P3, S5, SV, SW, SX,SY, SZ, TA, TB, TC, YM, YO, YP, YQ, YR, YT, YU, Z3, ZA, ZC4.
3. Σκοπός: Η επικοινωνία με όσο το δυνατόν περισσότερους ραδιοερασιτέχνες από Βαλκανικές χώρες* (συμπεριλαμβανομένης και την χώρας του συμμετέχοντος) και με όσο το δυνατόν περισσότερα διαφορετικά prefix (δείτε παρακάτω).  
4. Ημερομηνία και Ώρα: Από τις 12:00 UTC μέχρι τις 18:00 UTC (σύνολο 6 ώρες) την Κυριακή του δεύτερου Σαββατοκύριακου του Φεβρουαρίου. Για το 2015 πέφτει στις 15 Φεβρουαρίου.
5. Μπάντες: 3.5 MHz και 7 MHz. Για αλλαγή μπάντας απαιτείται δραστηριότητα για τουλάχιστον 10 λεπτά στην τρέχουσα.
6. Modes: CW, SSB, Mixed.
7. Κατηγορίες: Κατηγορία A – Επιτρεπόμενη ισχύς  σύμφωνα με το όριο της αδείας του συμμετέχοντος όχι παραπάνω από 1000 W INPUT και ΄
Κατηγορία B – Ισχύς που δεν ξεπερνά τα 10 W INPUT (QRP). Οι συμμετέχοντες σε αυτή την κατηγορία εκπέμπουν  /QRP μετά από το διακριτικό τους (π.χ. LZ1US/QRP).
8. Ανταλλαγή: CW – αναφορά RST και αριθμό επαφής (π.χ. 589023),
SSB – αναφορά RS και αύξοντα αριθμό επαφής (π.χ. 57006). Σε περίπτωση αλλαγής mode η αρίθμηση συνεχίζεται κανονικά.
9. Πολλαπλασιαστές:  Ξεχωριστά για κάθε μπάντα – ο αριθμός των Βαλκανικών prefix με τα οποία κάναμε επαφή. Για τον σκοπό  αυτού του διαγωνισμούδιαφορετικό  prefix είναι κάθε διακριτικό που διαφέρει κατά τα 3 πρώτα σημεία. Συνεπώς τα LZ6, LZ7, SV3, SV4, Z31, Z32, TA1, TA2 κλπ. είναι διαφορετικοί πολλαπλασιαστές, αλλά το  LZ07KM μετρά σαν LZ0, το YO2014A μετρά σαν YO2, Το ER650MD μετρά σαν ER6, κλπ. Συμμετοχή από περιοχή με prefix διαφορετικό από το κανονικό μετράει σαν το φορητό prefix (π.χ. SV5/SV0XCA μετρά σαν SV5).
10. Επιτρεπόμενες επαφές: Μόνο μία (1) επαφή επιτρέπεται με κάθε σταθμό ανά μπάντα ανεξάρτητα από το mode (π.χ. αν ο LZ6Y κάνει μια επαφή με τον ZA1RE στους 7 MHz / CW, μια επιπλέον επαφή με τον ίδιο σταθμό στην ίδια μπάντα ανεξάρτητα αν γίνει σε CW η SSB δεν ισχύει όμως αν η επαφή γίνει στους 3.5 MHz τότε η επαφή ισχύει.
11. Βαθμοί QSO: Κάθε επαφή με σταθμούς από την A κατηγορία μετρά σαν ένας (1) πόντος ενώ κάθε επαφή με σταθμούς Β κατηγορίας μετρά δύο (2) πόντους. Επαναλαμβανόμενες επαφές με τον ίδιο σταθμό στην ίδια μπάντα δεν παίρνουν καθόλου πόντους (0) τόσο η αρχική όσο και οι επαναλαμβανόμενες επαφές. Επίσης δεν παίρνουν βαθμούς (0) επαφές που καταχωρούνται στο ημερολόγιο με  πάνω από 5 λεπτά διαφορά από την πραγματική ώρα.
12. Τελικό αποτέλεσμα: Το τελικό αποτέλεσμα και για τις δύο κατηγορίες είναι το άθροισμα των πόντων των επαφών στους 3.5 MHz επί τους πολλαπλασιαστές της μπάντας αυτής συν τους πόντους των επαφών στους 7 MHz επί τους πολλαπλασιαστές της μπάντας. Για παράδειγμα ο Z32TY έκανε επαφές με 20 σταθμούς στους 3.5 MHz  3 εκ των οποίων ήταν QRP και με σύνολο 15 διαφορετικά prefix. Έκανε επίσης 25 σταθμούς στους 7MHz εκ των οποίων οι 5 ήταν QRP και με σύνολο 18 διαφορετικά prefix. Το σύνολο του σκορ του θα είναι (17+6)x15 + (20+10)x18 = 345+540 = 885 βαθμοί.
13. Κατάταξη: Ξεχωριστά ανά κατηγορία  A και κατηγορία B. Χωρίς διαφορά ως προς το mode CW, SSB η mixed.
14. Log: H ώρα των επαφών καταχωρείται σε UTC (GMT). Τα Log πρέπει να ελεγχθούν για διπλές εγγραφές , σωστούς βαθμούς QSO και πολλαπλασιαστές. Τα log πρέπει να είναι υποχρεωτικά σε ηλεκτρονική μορφή και σε format Cabrillo. Γράψτε  «Balkan Contest» και το διακριτικό σας στο θέμα του μηνύματος και στείλτε τα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του διοργανωτή που αναφέρεται πιο κάτω στο παράρτημα.
15. Προθεσμία: Όλες οι υποβολές των  logbook πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά το αργότερο μια εβδομάδα με την λήξη του διαγωνισμού. Εφέτος η καταληκτική ημερομηνία είναι η 22 Φεβρουαρίου.  
16. Απόρριψη συμμετοχής: Παράβαση των ραδιοερασιτεχνών κανονισμών, των κανονισμών του διαγωνισμού η χρήση μη ραδιοερασιτεχνικών μέσων (όπως το τηλέφωνο το internet κλπ) συνιστούν αιτία ικανή για απόρριψη της συμμετοχής. Η απόφαση της διοργανώτριας Εθνικής Ένωσης είναι οριστική και τελεσίδικη.
17. Βραβεία: Πλακέτες θα δοθούν στους δέκα (10) πρώτους από την κατηγορία Α και στους τρείς (3) πρώτους από την κατηγορία Β καθώς και στον καλύτερο συμμετέχοντα από κάθε χώρα. Οι νικητές σε κάθε κατηγορία ανακηρύσσονται Πρωταθλητές των Βαλκανίων στα HF.
 
Παράρτημα: Οι Εθνικές Ενώσεις των Βαλκανικών χωρών παρακαλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα για την διοργάνωση των επόμενων διαγωνισμών. Κάθε Ένωση που θα αναλάβει την διοργάνωση αναλαμβάνει επίσης την συλλογή των log του υπολογισμού και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και την αποστολή των βραβείων σε διάστημα ενός μηνός από την διεξαγωγή του διαγωνισμού, σύμφωνα με την πιο κάτω λίστα:
 
2015 – Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.) E-mail για αποστολή log η άλλες πληροφορίες: rΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για τα log αντίγραφο και προς :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
2016 – Θα ανακοινωθεί προσεχώς
 
 
* Για τον διαγωνισμό αυτό μπορούν να πάρουν μέρος ραδιοερασιτέχνες από τις ακόλουθες Βαλκανικές χώρες των οποίων οι Εθνικές Ενώσεις είναι μέλη της IARU. (με αλφαβητική σειρά): Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρος, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία. Σλοβενία και Τουρκία.

 

 

Έλεγχοι Ε.Ε.Τ.Τ

Υποβολή Δηλώσεων Κεραιοσυστημάτων Ραδιοφωνικών Σταθμών
30 Δεκεμβρίου 2014
eettΣύμφωνα με το άρθρο 61 του ν. 4313/2014 (ΦΕΚ 261/Α΄/17-12-2014), οι νομίμως λειτουργούντες ραδιοφωνικοί σταθμοί οφείλουν εντός έξι μηνών από τη θέση σε ισχύ του νόμου, δηλαδή μέχρι τις 17-6-2015, να δηλώσουν στην ΕΕΤΤ τις κατασκευές κεραιών τους.
Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, η ΕΕΤΤ εργάζεται για την ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής ηλεκτρονικής υποβολής των σχετικών Δηλώσεων και τη σύνταξη αναλυτικών οδηγιών αναφορικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την υποβολή των Δηλώσεων και των σχετικών δικαιολογητικών.
H ΕΕΤΤ με νεότερη ανακοίνωσή της θα παράσχει αναλυτικές οδηγίες επί της διαδικασίας υποβολής των Δηλώσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να μην υποβάλλουν ερωτήματα (τηλεφωνικά ή και έντυπα) και να μην προβούν στην αποστολή άλλων σχετικών εγγράφων πριν μελετήσουν τις προαναφερόμενες οδηγίες που θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ. 
 
 
==========================================================
ΕΕΤΤ: 225 έλεγχοι ραδιοφάσματος στην περιφέρεια το επόμενο 4μηνο 
Στην εκ νέου έγκριση των κονδυλίων για τα συνεργεία ελέγχου ραδιοφάσματος προχώρησε η ΕΕΤΤ. Πρόκειται για πράξεις που αφορούν τα τρία περιφερειακά γραφεία στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κρήτη. Σύμφωνα με τις οδηγίες, στο διάστημα 1 Ιανουαρίου 2015 έως και 30 Απριλίου 2015 τα συνεργεία καλούνται να πραγματοποιήσουν 60 ελέγχους στη Βόρεια Ελλάδα, 45 ελέγχους στη Δυτική Ελλάδα και 120 ελέγχους στην περιοχή της Κρήτης και του Αιγαίου. Οι έλεγχοι αφορούν τη χρήση του ραδιοφάσματος από ραδιόφωνο, τηλεόραση και ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Οι δαπάνες ανέρχονται σε 56.100 € για τα οποία υπάρχει πρόβλεψη στν προϋπολογισμό της ΕΕΤΤ έτους 2015. Ο Γενικός Συντονισμός των Συνεργείων Ελέγχου θα ασκείται από τον Προϊστάμενο του Τμήματος κ. Ηγουμενίδη Νικόλαο και τον Αναπληρωτή του Καλογερόπουλο Νικόλαο οι οποίοι θα αναφέρονταιστον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φάσματος κ. Λύρατζη Αναστάσιο για την παροχή οδηγιών και κατευθύνσεων. Τα Συνεργεία Ελέγχου θα απαρτίζονται κατά περίπτωση από τουλάχιστον τρία μέλη του κατά τόπους προσωπικού της Διεύθυνσης Φάσματος. 

Μαθήματα πρώτων βοηθειών Ε.Ε.Σ.

Μαθήματα πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κάθε Πέμπτη στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας.
01 Δεκεμβρίου 2014


Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας να φανεί χρήσιμος στους πολίτες του Νομού Καρδίτσας σας κάνει γνωστό ότι παραδίδονται μαθήματα πρώτων βοηθειών σε κάθε ενδιαφερόμενο του Νομού. Επειδή τα ατυχήματα υπάρχουν στην καθημερινότητά μας οι γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών είναι εξαιρετικά χρήσιμες για όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας. Συνεργαζόμαστε με υπηρεσίες, φορείς, σχολεία και οργανωμένες ομάδες ατόμων.
Την επιστημονική και οργανωτική ευθύνη των μαθημάτων την έχει η εκπαιδεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας. Τα μαθήματα διαρκούν 14 ώρες.
Χορηγείται Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 24410-76761.

Ο Πρόεδρος
Κων/νος Αντωνόπουλος

============================

Μαθήματα πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κάθε Πέμπτη στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), διοργανώνει μαθήματα πρώτων βοηθειών, που θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας.
Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στις 16:00 και θα συνεχιστούν για τις επόμενες τρείς Πέμπτες και ώρες 16:00 μέχρι 19:00.
Όσα μέλη του συλλόγου ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν παρακαλούνται να απευθυνθούν στα γραφεία του Ε.Ε.Σ. και να δηλώσουν συμμετοχή.

========================================

Ραδιολέσχη Καστοριάς. Link στο R7

radiolesxi-kastorias

 

ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ / ΛΙΝΚ ΣΤΟ R7 ( Ε.Ρ.Ι)

Μετά από αποδοχή της πρότασης συνεργασίας της Ραδιολέσχης Καστοριάς απο την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων για τοποθέτηση ΛΙΝΚ στο R7, σας ανακοινώνουμε την εγκατάστασή του (22 14:30μμ Οκτ. 2014) και με συχνότητα λειτουργίας RX/TX

    430.775 MHZ ( 88,5 T ).

Επίσης υπάρχουν και άλλα δυο ΛΙΝΚ του R7 όπως παρακάτω:
1. 430.775 MHZ ( 88,5 T ). Περιοχή Άρτας
2. 430.875 MHZ ( 88,5 T ) Περιοχή Σέλι - Βέρμιο


Σας ευχαριστούμε …..73 και καλές επαφές……..

 

Πρόσκοποι & J.O.T.A. 2014

J.O.T.A. (Jamboree-On-The-Air) Το Τζάμπορη των Αιθέρων

Jamboree On The Air

Το J.O.T.A. (Τζάμπορη των Αιθέρων ) είναι μια ετήσια δράση στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών

Jamboree On The Air

Το J.O.T.A πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και εφέτος πραγματοποιήθηκε στις 18 - 19 Οκτωβρίου 2014.

Μια συναρπαστική δράση που εστιάζει στην παγκόσμια δυναμική της Προσκοπικής Κίνησης. Πρόσκοποι και Οδηγοί ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.

Την Κυριακή 19 Οκτ 2009, Πρόσκοποι της πόλης μας επισκέφτηκαν την Ραδιολέσχη Καρδίτσας, μετά από συνεννόηση, για την διενέργεια του Jamboree On The Air (J.O.T.A). Με μεγάλη μας χαρά, μέλη του συλλόγου, βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Όλα τα παιδιά μίλησαν “ασύρματα” με συναδέλφους τους και ένοιωσαν την χαρά της επικοινωνίας. Έγιναν ένα σώμα και οι “κραυγές” τους ακούστηκαν δυνατά στον αέρα.