Τρίτη, Μάρτιος 19, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης

Δύο επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων, διεξήχθησαν την Πέμπτη 9-2-2012 από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, στην ορεινή περιοχή του νομού μας. Η πρώτη αφορούσε τον εντοπισμό ενός ατόμου στην περιοχή Καροπλεσίου και η δεύτερη μιας οικογένειας με το 2χρονο παιδί τους στην περιοχή Καρβασαρά. Σημειωτέον ότι στις περιοχές αυτές λόγω των καιρικών συνθηκών δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, δεν λειτουργούν τα σταθερά τηλέφωνα, αλλά ούτε και τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας.

 

Περισσότερα...

Ο Εθελοντισμός στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας

Πρωτοβουλία για την ενημέρωση του κοινού από εθελοντικές οργανώσεις:  Σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα απαιτούν ψυχραιμία και πιστή τήρηση απλών κανόνων για να αντιμετωπιστούν. Το μήνυμα αυτό θέλησαν να περάσουν στους Καρδιτσιώτες, μέλη εθελοντικών οργανώσεων που λειτουργούν στην πόλη. Χθες το πρωί, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, κρατώντας πλούσιο ενημερωτικό υλικό, βγήκαν στους δρόμους και ενημέρωσαν τους πολίτες.
Το μέλος της Ραδιολέσχης κ. Παναγιώτης Μανώλης που συμμετείχε σε αυτή τη δράση σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής;

Περισσότερα...

Εθελοντισμός για την προστασία των δασών

Συμμετοχή στην Ημερίδα, τριών εθελοντικών ομάδων απο την Καρδίτσα (ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗ - ΛΕΣΧΗ 4Χ4 & ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ).
Παρουσία 300 και πλέον προσκεκλημένων από όλη την Ελλάδα παρουσιάστηκαν το Σάββατο 9 Μαΐου 2009 τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας με θέμα «Εθελοντισμός για την Προστασία των Δασών» σε ειδική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και του ομίλου Eurobank EFG στο πλαίσιο του κοινού τους Προγράμματος «Είναι Καθήκον μας».

Περισσότερα...