Τρίτη, Μάρτιος 19, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Περιπολία πυρασφάλειας 28 Αυγ.13

Λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονταν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, 28 Αυγούστου 2013, ζητήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, η συνδρομή της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, αλλά και άλλων εθελοντικών οργανώσεων, στην διενέργεια περιπολιών επιτήρησης κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σε συγκεκριμένα σημεία αυξημένης επικινδυνότητας του Νομού. Στη Ραδιολέσχη Καρδίτσας ανατέθηκε το τμήμα που περιλαμβάνει τις περιοχές Φαναρίου, Καναλίων, Αγίου Ακακίου, Χάρματος, Καππάς, Πύργου Ιθώμης, Ελληνοπύργου, Ράζιας, Μητρόπολης, Μεσενικόλα και Μορφοβουνίου.

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος (SV4GDE) και ο Γραμματέας (SV4LBS) με το αυτοκίνητο του συλλόγου, ανέλαβαν να περιπολούν στις παραπάνω περιοχές.

Ένα σημείο ιδανικό για επιτήρηση καθώς έχει θέα προς ένα μεγάλο τμήμα των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, είναι και το βυζαντινό κάστρο του Φαναρίου.

Περιπολίες Πρόληψης Πυρκαγιών - Επάνδρωση Πυροφυλακίων

 Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, ως πιστοποιημένη εθελοντική οργάνωση, προγραμματίζει και φέτος, εκτός των άλλων δράσεων , την οργάνωση και τη διενέργεια περιπολιών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης και την επάνδρωση των κυριοτέρων πυροφυλακείων του νομού με αντικειμενικό σκοπό την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του νομού Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.Συγκεκριμένα, οι εποχούμενες περιπολίες και η επιτήρηση από τα πυροφυλάκεια, θα διεξάγονται τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς και τις αργίες στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο στο διάστημα από 1 / 6 /2008 έως 30 / 9 /2008 από ομάδες εθελοντών Ραδιοερασιτεχνών της Ραδιολέσχης Καρδίτσας. 

Οι περιοχές που θα επιτηρούνται και θα ελέγχονται είναι τα τμήματα της δασικής έκτασης περιμετρικά των γραφικότατων λιμνών Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου. Οι ομάδες των εθελοντών μας θα κινούνται με το ειδικά διαμορφωμένο τετρακίνητο όχημα της Ραδιολέσχης, αλλά και με ίδια μέσα, θα είναι εφοδιασμένες με φορητούς και mobile ασυρμάτους και κινητά τηλέφωνα, θα ενημερώνουν τους εκδρομείς και επισκέπτες για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς από άστοχες ενέργειες με τη διανομή κατάλληλου έντυπου υλικού, θα καταγράφουν τις ύποπτες κινήσεις στην δασική ζώνη και όταν διαπιστώνουν κάτι σχετικό ή την εκδήλωση πυρκαγιάς θα αναφέρουν αμέσως στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ. Καρδίτσας.

Δασοπροστασία από Ο.Ε.Α. Ραδιολέσχης. Περιπολίες Πρόληψης Πυρκαγιών

Η  Ραδιολέσχη Καρδίτσας, πιστοποιημένη εθελοντική οργάνωση του νομού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό για το έτος 2007, περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, την οργάνωση και διενέργεια περιπολιών δασοπροστασίας με αντικειμενικό σκοπό την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νομό Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.
Συγκεκριμένα οι περιπολίες ξεκίνησαν και διεξάγονται τις ημέρες....

Περισσότερα...