Τρίτη, Μάρτιος 19, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Πυρκαγιά μεταξύ Φαναρίου-Χάρματος

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα 21-8-2013 και κατά τις απογευματινές ώρες στις θέσεις Νιζερός, Μαντήλω και Λάκκα, μεταξύ των χωριών Φαναρίου, Χάρματος και Μαγουλίτσα του Δήμου Μουζακίου.

Η φωτιά που ξέσπασε σε δύο σημεία που απείχαν περίπου 500 μέτρα μεταξύ τους (εδώ είναι το περίεργο), δίπλα στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Μουζακίου πήρε γρήγορα διαστάσεις στο ένα μέτωπο, ενώ το άλλο κατασβήστηκε αφού έκαψε περίπου δύο στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Γύρω στις 8 το βράδυ τέθηκε και το άλλο μέτωπο σε πλήρη έλεγχο και μέχρι τις 9 είχε σχεδόν σβήσει, εκτός από τις διάσπαρτες μικροεστίες οι οποίες όμως είναι μέσα στην καμένη έκταση και θα χρειαστούν την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και κατά τη διάρκεια της νύχτας για την ολοκληρωτική κατάσβεσή τους.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 3 υδροφόρα οχήματα από την Π.Υ. Μουζακίου, 1 υδροφόρο όχημα από την Π.Υ. Καρδίτσας με συνολικά 15 πυροσβέστες και επικεφαλής τον Πυραγό Θεόδωρο Πάντο, Υποδιοικητή της Π.Υ. Μουζακίου, 1 υδροφόρο όχημα και 3 μηχανήματα του Δήμου Μουζακίου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Κουτσογιάννη. Επίσης στον τόπο της φωτιάς έσπευσε όχημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας με τον Αστ. Διευθυντή κ. Γεώργιο Κατέρη και όχημα του Αστ. Τμήματος Περιφερείας με τον Υποδιοικητή Υπαστυνόμο Β' κ. Βασ. Μαυρόπουλο. Το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν κάτοικοι του Χάρματος με τον Πρόεδρο κ. Ηλία Νικάκη.

Ο σύλλογός μας, η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, συμμετείχε και έλαβε ενεργό μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς με 3 μέλη, τον SV4GDE, τον SV4GEG και τον SY4AIL και το όχημα του συλλόγου.

Κάηκαν συνολικά περίπου 350 - 400 στρέμματα χορτολιβαδικής, θαμνώδους και με δέντρα χαμηλής βλάστησης, έκτασης.