Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Σ.Ο.Π.Π. ΠΕ Καρδίτσας 1 Νοε 2013

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Καρδίτσας ενόψει των καιρικών φαινομένων του χειμώνα.

Με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία εν όψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου, συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Καρδίτσας, το συντονιστικό όργανο υπεύθυνο για την πολιτική προστασία.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου και με τη συμμετοχή των καθηγητών σεισμολογίας και γεωλογίας κκ. Κων/νου Παπαζάχου και Ευθύμιου Λέκκα αντίστοιχα, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή μας καθώς το απόγευμα του Σαββάτου είναι οι κεντρικοί ομιλητές σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος απανταχού Καρδιτσιωτών. Επίσης στην συνεδρίαση μετείχαν η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Κόκκαλη, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός, ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Καναβός, ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Κωτούλας, ο διοικητής Π.Υ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μιχαλάκης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας κ. Τσιάφας, ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Καρδίτσας κ. Σακελλαρόπουλος, ο ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Σοφάδων κ. Νταουτάς, ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Παλαμά κ. Σίμος, ο Διευθυντής της ΔΕΗ κ. Κολοβός, ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών κ. Κατσιάμπουρας, ο εκπρόσωπος της Α.Δ. Καρδίτσας κ. Αποστολός, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Καρδίτσας κ. Παπακυρίτσης, η διευθύντρια τεχνικών έργων κ. Τσέλιου, οι εκπρόσωποι του δασαρχείου Μουζακίου κ.κ. Χουρδάκη και Αναστασιάδου, από το νοσοκομείο Καρδίτσας ο κ. Χατζής, από το Κέντρο Στρατονομίας ο κ. Γεωργούλας, από την Π.Ε. Καρδίτσας ο κ. Σέμπρος, από τον ΕΟΣΚ ο κ. Παπαδάκος και η κ. Μανιάτη, από τον κυνηγετικό σύλλογο ο κ. Παπούλιας, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ο κ Λαμπράκης, από τη λέσχη 4χ4 οι κ.κ. Τασιόπουλος και Πούρμπος και από τη ραδιολέσχη οι κ.κ. Βογιατζής και Λελλής.

Εισαγωγικά ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη του καλύτερου δυνατού συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων για την πολιτική προστασία υπηρεσιών, ώστε σε περιπτώσεις ακραίων και επικίνδυνων φαινομένων η αντίδραση να είναι άμεση και αποτελεσματική. Τόνισε πως στην κατεύθυνση αυτή οι υπηρεσίες θα πρέπει να διατηρούν πάντοτε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας με στόχο να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να ανταποκριθούν στο καθήκον τους. Ο κ Τσιάκος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η έως τώρα εμπειρία δείχνει ότι όπου και όποτε χρειάστηκε να επέμβουν οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, η επέμβαση τους ήταν έγκαιρη και αποτελεσματική και για το λόγο αυτό συνεχάρη τις διοικήσεις τους. Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση και την ευχή με τις κατάλληλες ενέργειες όλων και ο φετινός χειμώνας να κυλήσει ομαλά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο κ. Ευθύμιος Λέκκας όσο και ο κ Κων/νος Παπαζάχος έκαναν σύντομες εισηγήσεις, στις οποίες αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της πολιτικής προστασίας και στην ανάγκη της όσο το δυνατόν καλύτερης προετοιμασίας, απέναντι σε φυσικά φαινόμενα που δοκιμάζουν τις αντοχές των ανθρώπων αλλά και των κατασκευών.

Στη συνέχεια στη σύσκεψη πήραν το λόγο αναλυτικά οι διοικητές και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών που υπάγονται στην πολιτική προστασία και ανέλυσαν τις επιχειρησιακές δυνατότητες που διαθέτουν, αλλά και τα σχέδια για τις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Πηγή: εφ.Η Επικαιρότητα