Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

6ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου Δολόπων

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 6ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ του Δήμου Μενελαϊδος που οργάνωσε η Α.Ε. ΛΟΥΤΡΟΠΗΓΗΣ (ΣΜΟΚΟΒΟ).  205 αθλητές δήλωσαν συμμετοχή, εκ των οποίων, 74 περιπατητές έλαβαν μέρος στην απόσταση των 13 χλμ, από το Κέδρο έως τα Λουτρά Σμοκόβου δίπλα στον Ονόχωνο ποταμό και μέσα στο καταπράσινο τοπίο τις περιοχής.
Ο αγώνας έγινε κάτω από τις καλύτερες καιρικές συνθήκες. 18:00 και 95 μικροί Δόλοπες ηλικίας έως 15 χρονών λαμβάνουν μέρος στον αγώνα των 1,000 μέτρων γεμίζοντας χαρά και ελπίδα στους παραβρισκόμενους. 18:15 ξεκινάνε 74 περιπατητές, η συμμέτοχη ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Οι οργανωτές επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους αθλητές Κεχαγιόγλου Δημήτρη και Πρατίλα Λουκά οι όποιοι βρίσκονται στην περιοχή των Δολόπων ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 1200 χλμ. και τους αφιερώνουν τον αγώνα. 

Η συγκίνηση είναι μεγάλη. 19:00 όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο αγώνα η εκκίνηση δίνεται και σε 51.00.09 ο ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ) τερματίζει πρώτος με δεύτερο τον ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ ΒΗΣΣΑΡΙΟ (Σ.Δ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) με χρόνο 52.00.68 και τρίτο τον ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ ΛΕΩΝΙΔΑ (ΣΑΦΑΝΣ) με χρόνο 53.27.06 Από τις γυναίκες πρώτη τερματίζει η ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ (ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ) 58,40,08, δεύτερη η LAAUTEY MARIE (ΣΑΦΑΝΣ) 1.05.13 και τρίτη η ΣΑΜΙΟΥ ΒΗΘΛΕΕΜ (ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΑΙΓΙΟΥ) 1.05.13. Οι αθλητές τερματίζοντας παίρνουν τα αναμνηστικά τους μετάλλια με αναφορά στον αγώνα δρόμου, απολαμβάνουν τα μπάνιο τους και spa στο υδροθεραπευτήριο των Λουτρών. Ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων και των κυπέλων στους πρωταγωνιστές. Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους ο αντπεριθερειάρχης Τσιάκος Βασίλειος και οι αντιδήμαρχοι Τσέλιος Φώτιος και Τσουκνίδας Ευάγγελος Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με παρουσίαση χορών από τον χορευτικό όμιλο και με γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, πιστοποιημένη εθελοντική οργάνωση, για έκτη συνεχή χρονιά, με 7 συνολικά εθελοντές και με την κινητή της μονάδα επικοινωνίας – τετρακίνητο van, με 5 ακόμη αυτοκίνητα και με τον απαραίτητο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, υποστήριξε τον αγώνα καλύπτοντας όλες τις φάσεις του κατά μήκος της διαδρομής, στήνοντας γέφυρες επικοινωνίας και παρέχοντας συνεχή ροή πληροφοριών προς τους υπεύθυνους της διοργάνωσης συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην ασφαλή διεξαγωγή του πανελληνίου φήμης αγώνα δρόμου.