Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ DXPEDITIONS SY8WT & SX5AS

Πληθαίνουν κάθε χρόνο οι ελληνικές συμμετοχές και οι DX δραστηριότητες γεγονός που πρέπει όλους μας από τη μιά να μας γεμίζει με υπερηφάνεια και ικανοποίηση και από την άλλη την υποχρέωση να αναδείξουμε και να βοηθήσουμε τις προσπάθειες αυτές δίνοντας τουλάχιστον το παρόν και τη στήριξη στους συναδέλφους μας.
Το WHITE TOWER DX TEAM, η γνωστή ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, με το διακριτικό SY8WT θα είναι στη Σκύρο (EU-060) από 16 μέχρι 23 Ιουνίου 2007. Μια άλλη γνωστή ομάδα ραδιοερασιτεχνών που ενεργοποίησε πέρσι τη Φαλκονέρα θα βρεθεί φέτος τον Ιούλιο στο σύμπλεγμα των τριών ακατοίκητων βραχονησίδων Αστακίδα (IOTA: EU-001) στο Καρπάθιο πέλαγος για εκπομπές με το ειδικό δακριτικό SX5AS.

 Το SY8WT λοιπόν θα ακουστεί στη νήσο Σκύρο από 16 Iουνίου (03:00 local) μέχρι τις 23 Ιουνίου (03:00 local) 2007. Χειριστές του ειδικού διακριτικού θα είναι τα μέλη του WHITE TOWER DX TEAM με επικεφαλής τον Γιάννη SV2FPU συν τη Γεωργία SV2GNQ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των συναδέλφων http://whitetowerdxt.com.
Η ομάδα του SX5AS αποτελούμενη από τους SV1JG Κλεάνθη, SV1RC Σπύρο, SV1EEX Νικηφόρο, SV1GRM Θεόδωρο, SV1HER Σωτήρη και SW1GZL Λυκούργο θα ενεργοποιήσουν τον Ιούλιο τις βραχονησίδες Αστακίδα με ταυτόχρονη ενεργοποίηση του Φάρου της βραχονησίδας (WLOTA: L-0393). Θα είναι η πρώτη φορά που θα ενεργοποιηθούν οι βραχονησίδες αυτές και ο φάρος ταυτόχρονα. Το σύμπλεγμα των ακατοίκητων αυτών βραχονησίδων βρίσκεται δυτικά της Καρπάθου και βόρεια της Κάσου KM35jv. Η dxpedition θα λάβει χώρα από 17 έως 23 Ιουλίου 2007. Εκτός από τα HF θα είναι active μέχρι και τα 23 εκατοστά σε όλες τις γνωστές διαμορφώσεις. Θα γίνει προσπάθεια και για δορυφορικές επαφές στα 2μέτρα - 23 εκατοστά FM. QSL manager : SV1HER. Επιθυμία των συναδέλφων είναι να κάνουν πάρα πολλές επαφές με όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες.

Το ελπίζουμε και ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.